RESONANCE

🟦 SAMUEL CATTIAU

Tijdens zijn opleiding van Toegepaste Kunsten ontdekte Samuel CATTIAU dat hij een stem heeft met een hoog bereik. Hij werkte dan verder aan vocale techniek, podiumpresentatie en barokrepertoire en stelde zijn eerste vocale trio-concerten voor. Hij studeerde het lyrische repertoire aan de CRD van Valence-Romans.

Dankzij verdere vervolmaking met stemprofessionals pakt hij gemakkelijk een breed scala aan, van contratenor tot bariton.

Hij voerde onderzoek uit naar oude muziek en naar zogenaamde “ongeschreven” muziek. Nu treedt hij dikwijls op in opmerkelijke plaatsen omwille van hun architectuur of hun akoestiek.

🟦 QUENTIN DUJARDIN

De afgelopen jaren creëerde gitarist, componist en producer Quentin DUJARDIN een uniek universum. Hij werkte samen met muzikanten van allerlei slag, van mondharmonicaspeler Toots Thielemans tot de Amerikaanse producer Lee Townsend, via het strijkkwartet van Kaos en ook met Iva Bittova.

Hij componeerde de soundtrack voor de theatrale bewerking van de roman van Éric-Emmanuel Schmitt, “Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran”. In 2011 werd hij uitgenodigd om lid te worden van de Yehudi Menuhin Foundation om een van de ambassadeurs van deze internationale organisatie te worden.

🟦 MATTHIEU SAGLIO

Matthieu SAGLIO is een van de meest opwindende cellisten van zijn generatie, met een direct herkenbaar geluid en een spel met een grote diversiteit. Klassiek opgeleid, is hij ook een van de voorlopers van de introductie van cello in flamenco met zijn trio Jerez Texas, dat sinds 2002 internationaal optreedt.

Zijn meest persoonlijke project, “Cello Solo”, combineert de klassieke traditie met klanken, die hij meebracht van zijn ontmoetingen met muzikanten uit de hele wereld. Voor het album “Resonance” en ook het nieuwe album “Illuminations” sloot hij zich aan bij het duo gevormd door Samuel Cattiau en Quentin Dujardin. Hij woont al 15 jaar in Spanje.

🟦 LEO ULLMANN

Leo ULLMANN speelde al viool op vier en een halfjarige leeftijd. Hij begon zijn muzikale studies aan het Conservatorium van Parijs in de klas van Julien Dieudegard. Tijdens zijn vijf jaar studie verwierf hij de basissen van het vioolspel en de passie om verder te gaan.

In 2001 trad hij toe tot de CRR van Boulogne-Billancourt. Verder studeerde hij viool in de klas van Catherine Montier; vervolgens met Sébastien Surel, kamermuziek, in de klas van Hortense Cartier-Bresson en Marie-Françoise Pallot; evenals de analyse met Naji Hakim.

Hij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in de klas van Valery Oistrakh in Brussel, waar hij woont.

Van jongs af aan is hij geboeid door zigeunermuziek, Balkanmuziek en jazz. Hij treedt regelmatig op met de beroemde Hongaarse violist Roby Lakatos en zijn ensemble.

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

En wees als eerste op de hoogte van onze activiteiten

SceneOff. © 2019 Bruxelles, Belgium