IALMA

De 4 mooie “cantareiras” van IALMA zingen en spelen nu al meer dan 20 jaar over hun regio van oorsprong – Galicië – en dit doen ze de hele wereld rond.

Sinds hun prille begin, met “Palabras Darei”, hun eerste album, hebben ze een lange weg afgelegd.

Langs nog steeds ongerepte paden, rond dewelke ze vaak onverwachte maar zeer rijke ontdekkingen ontmoetten. Langs zijwegen die roken naar avontuur en vrijheid. Langs steile paden die soms twijfel hebben gezaaid over hun toekomst. Hun pad werd ook soms omgeleid langs bronnen van nieuwe ervaringen. Op hun pad kruisten ze ook de van veel andere kunstenaars met zeer verschillende universums. Ze aarzelden ook niet om een klein stukje weg samen af te leggen: zoals met Dulce Pontes, Carlos Nuñez, Kepa Junkera, Mercedes Peon, Eliseo Parra, mais aussi Arno, Zefiro Torna, Philippe Catherine, Renaud, Lucilla Galeazzi, Leila Amezian, Manou Gallo, Carlo Rizzo, Quentin Dujardin, Dick Van der Harst, Urban Trad, Fabrizio Cassol, N’Faly Kouyaté, Perry Rose, …

Hoewel ze in Brussel wonen, staan Veronica, Natalia, Marisol en Eva in permanente verbinding met Galicië. De muzikale cultuur en de Galicische tradities zijn voor hen inderdaad een onuitputtelijke bron van inspiratie waardoor ze beetje bij beetje een enorm repertoire konden opbouwen aan liedjes die ze ontleenden aan hun roots. Maar ze hebben ze ook aangepast aan hun dagelijks leven: dat van vrouwen van vandaag, die in contact zijn met verschillende culturen, verschillende talen, verschillende muzikale esthetieken.
IALMA is de getuige van een muzikale en artistieke evolutie die begon in de Galicische orale traditie en zich vervolgens voortzette in verrassende fusies, met nieuwe ritmes en trends uit nieuwe generaties.

“Door nieuwe muzikale culturen te ontdekken, kunnen we de onze nog meer verrijken”.

Dit is de beste manier om de evolutie van het artistieke project van IALMA en zijn belangrijke bijdrage aan het voortbestaan, renoveren en ontwikkelen van dit specifieke muzikale genre te definiëren.

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

En wees als eerste op de hoogte van onze activiteiten

SceneOff. © 2019 Bruxelles, Belgium