ARTIESTEN / PRODUCTIES

a filetta
A FILETTA
Corsikaanse stemmen

Dit vocale ensemble van 6 zangers werd in 1978 opgericht in Corsica. A FILETTA heeft bijgedragen aan de bescherming van het mondelinge erfgoed van het eiland. Ze hebben een van de meest gedurfde polyfone muziek van dit ogenblik geproduceerd. Met een ongelooflijke inventiviteit herstellen hun composities de status van Corsica als een kruispunt in de Middellandse Zee, tussen Oost en West, tussen herinnering en utopie...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ALEGRIAeLIBERTA
Stemmen van herinnering, tussen muñeira en tarantella

ALEGRIA e LIBERTA – tussen muñeira en tarantella verenigen uiteenlopende stemmen zich tot één mengeling van talen; die van de “passionaria” van het Italiaanse volkslied, Lucilla GALEAZZI, en die van de prachtige “cantareiras” Galicisch van IALMA. Een repertoire dat kronkelt tussen traditie en moderniteit, gesublimeerd door de diatonische accordeon van Didier LALOY, de tamburello van Carlo RIZZO en de gitaar van Maarten DECOMBEL.

alexandre-cavaliere-robert-hansenne
A. CAVALIERE
Gipsy Jazz / Tribute to Didier Lockwood

Alexandre CAVALIERE brengt een nieuw project waarvan hij de leider is: het project ALEXANDRE CAVALIERE QUINTET, de zigeunermuziek waarmee hij opgroeide (de gipsy jazz in de stijl van Django Reinhardt), zoals Dorado Schmitt of Bireli Lagrene, bewerkte hij met invloeden van be-bop en moderne jazz.

P1080870-2
ALMADAV PROJECT
Moderne Jazz

Inspiré du génie des musiciens tels John Coltrane, Kurt Rosenwinkel, Joshua Redman, Branford Marsalis, John Scofield, Jesse van Ruller, Dave Holland, Charles Mingus ou encore Michel Camilo, ALMADAV PROJECT tisse une créativité organique qui rend à leurs compositions toute l'énergie et la subtilité qui les caractérise. Geïnspireerd door het genie van muzikanten als John Coltrane, Kurt Rosenwinkel, Joshua Redman, Branford Marsalis, John Scofield, Jesse van Ruller, Dave Holland, Charles Mingus en Michel Camilo, brengt ALMADAV PROJECT vooral eigen composities. De organische creativiteit die hen karakteriseert straalt energie en subtiliteit uit.

Ana-Diaz-3.jpg
ANA DIAZ
Flamenco jazz

Ana DIAZ is in Spanje geboren, maar woont en leeft in Brussel. Vlakbij 77 en Blu Samu neemt haar ziel en haar sensuele stem ons graag mee naar de rand van de jazz, de hiphopflamenco en de raggamuffin.

Miverdad8 (2)
ESTEBAN MURILLO
Flamenco

Met “Mi Verdad Flamenca” neemt Esteban MURILLO ons mee naar een authentiek, gevoelig en verfijnd flamenco-universum, terwijl hij ons over zijn Andalusië vertelt via de poëzie van Federico Garcia Lorca, gemengd met “Letras Flamencas” van Paco Murillo, Esteban’s grootvader …

IALMA NEW
IALMA
Stemmen uit Galicië

Deze 4 prachtige Galicische stemmen brengen de verkwikkende adem van een volk in hun ballingschap. Ze brengen één van de vele kleuren die Brussel in al zijn diversiteit rijk is: de originele melodieën van de “cantareiras” van de Atlantische kust. Langs vocale kruisbestuivingen over mystieke lyriek of feestelijke vluchten brengt IALMA de Galicische erfenis terug tot leven die door hun aderen stroomt: de verrukking van de wandelaar die Compostella aan de horizon ziet verschijnen.

IALMA-9-scaled.jpg
IALMANOU
Stemmen uit Galicië

IALMANOU omhelst de gemengde ontmoeting van de stemmen van het geheugen : de machtige Galicische ‘cantareiras’ van IALMA en de Ivoriaanse ‘queen of groove’, Manou GALLO.

IALMA NEW
GAIZKA PROJECT
GAL / EUS / CAT muziek

Een première in Spanje: een creatie van de muzikale tradities van Galice, Baskenland en de Catalogne ... met een clin d'œil appuyé à l’aranés, langue officielle du Val ...

IN-PURO-5-1-scaled.jpg
IN PURO
Andalusische kunst

Na bijna 2 jaar uit de flamenco schijnwerpers te vertoeven, beslist flamenco danser Federico Ordoñez de draad terug op te pikken en zich opnieuw te verbinden met de essentie van zijn kunstvorm met deze nieuwe creatie. De afgelopen 2 jaren heeft hij tal van nieuwe ervaringen opgedaan door o.a deel uit te maken van hedendaagse muziek- en danscompanies.

Osman_solo_nb credit danny willems
OSMAN MARTINS
Bossa Nova, samba, chorinho

Osman MARTINS kneedt bossa-nova, samba, chorinho tot een lichtgevend, populair en verfijnd werk. De stroom van inventieve percussies van de hand van Osvaldo HERNANDEZ geven weerwoord aan een meeslepende cavaquinho en een zachte, koperachtige, ruime stem. Terwijl de snaren van het Quatuor MP4 een werk onderstrepen dat de grote Braziliaanse muziek een nieuw adellijk alfabet biedt.

Artomaคa_03-1-scaled.jpg
PYRENE 430
Hedendaagse en traditionele muziek en dans

Hij komt uit Majorca en rapt in zijn moedertaal. VALTONYC, “het vreselijke kind”, zijn muziek is volledig in harmonie met zijn drang naar gerechtigheid. Hij ontdekte rap met de Wu-Tang Clan, Violadores del Verso, Sean Price, Vinnie Paz, Immortal Technic en Keny Arkana. Zijn muziek wordt gekarakteriseerd als een boom-bap-rap. Zijn liedjes zijn vooral strijdlustig en veeleisend en zijn invloeden zijn verre van beperkt tot rap: hij is eveneens schatplichtig bij Minnie Riperton, Miles Davis, Quique Gonzalez of Paco de Lucia.

illumination
RESONANCE
Muziek & Erfgoed

Muzikanten van de XXIe eeuw spelen oude muziek met een nieuw inzicht en verkennen de geluidsarchitectuur van opmerkelijke plekken uit ons erfgoed: een levend en buitengewoon werk dat muziek en erfgoed met elkaar verbindt.

Valtonyc-Musica-Guardia_Civil-Cataluna-Censura-Libertad_de_expresion-Exaltacion_del_terrorismo-Musica_308981263_78826152_1024x576
VALTONYC - Piet Hein
Hiphop / Rap

Hij komt uit Majorca en rapt in zijn moedertaal. VALTONYC, “het vreselijke kind”, zijn muziek is volledig in harmonie met zijn drang naar gerechtigheid. Hij ontdekte rap met de Wu-Tang Clan, Violadores del Verso, Sean Price, Vinnie Paz, Immortal Technic en Keny Arkana. Zijn muziek wordt gekarakteriseerd als een boom-bap-rap. Zijn liedjes zijn vooral strijdlustig en veeleisend en zijn invloeden zijn verre van beperkt tot rap: hij is eveneens schatplichtig bij Minnie Riperton, Miles Davis, Quique Gonzalez of Paco de Lucia.

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

En wees als eerste op de hoogte van onze activiteiten

SceneOff. © 2019 Bruxelles, Belgium