ANA DIAZ

Zangeres, songwriter en performer Ana DIAZ, de kleindochter van Galicische immigranten die de dictatuur van Franco ontvluchtten, werd in Brussel geboren.Omringd door tantes (leden van de groep IALMA), ooms, neven en grootouders, is zij vanaf haar geboorte doordrenkt van de Galicische folk en leerde zij al snel de traditionele liederen van deze regio van Noordwest-Spanje zingen, begeleid door percussie-instrumenten: pandeireta, pandeiro, tambor.

Tegelijkertijd kreeg zij vanaf haar vijfde jaar klassieke pianolessen.Tijdens haar tienerjaren ging ze op internaat in de Kunsthumaniora in Brussel, waar ze een jazzopleiding kreeg. Tijdens deze periode ontdekt ze de wereld van het Brusselse nachtleven en zijn verschillende muzikale universums: hip-hop, drum & bass, electro, house, dubstep,… die haar muzikale bagage aanvullen.

Bij haar eerste ervaringen met het podium is ze omringd door haar familie en folkmuzikanten op wereldmuziekfestivals. Haar stem, zowel krachtig als ontroerend, is het hart van haar muziek.

Zij vertaalt haar familiegeschiedenis door middel van haar melodieën en haar zangtechniek die zij kleurt met traditie om ons een zeer mooie mix van klanken te bieden die haar concerten tot een kleurrijk vuurwerk maken.Haar teksten zijn geïnspireerd door haar persoonlijke leven en haar ontmoetingen.

Ze spreken natuurlijk over liefde, maar aarzelen niet om het onrecht van deze wereld aan de kaak te stellen. Voor Ana DIAZ is schrijven ook het uiten van haar emoties en het helen van haar wonden om een betere toekomst op te bouwen.

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

En wees als eerste op de hoogte van onze activiteiten

SceneOff. © 2019 Bruxelles, Belgium