ALMADAV PROJECT

🟦 Alexandre CAVALIERE

Alexandre CAVALIERE werd geboren in 1985 in de buurt van Bergen/Mons in België. Hij groeide op in een familie van muzikanten. Als kind kreeg hij instrumenten als speelgoed. Al vroeg leerde de kleine Alexandre ritme aan te voelen door de snaartrommel vast te houden van het orkest van zijn vader. Op 8-jarige leeftijd speelt hij regelmatig piano, drums en uiteraard ook viool. Door dit laatste instrument dan uiteindelijk ook te leren, zal Alexander zijn gevoel voor ritme, zijn muzikaal- en improvisatietalent het best ontwikkelen. Gewiegd door de melodieën van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli wordt de swing voor Alexandre een muzikale vanzelfsprekendheid.

In maart 1998 bracht het lot Didier Lockwood en Babik Reinhardt op zijn weg. Die twee beroemde muzikanten logeerden in het Royal Windsor Hotel te Brussel voor de uitreiking van de Django d’Or. Alexandre was daar toevallig met zijn vader aan het repeteren voor een concert met de groep Jazzy Strings. Didier Lockwood, Babik Reinhardt en Frank Hagège hoorden daar iemand viool spelen en waren onmiddellijk overtuigd van het talent van die violist. Hun verrassing was groot, toen ze de deur van de club open duwden en ontdekten dat een kind van 12 jaar die viool vast had! Verbluft door zoveel virtuositeit besloten ze Alexandre uit te nodigen om mee te gaan naar de Django d’Or in Brussel en nadien ook naar Parijs waar hij een geweldig succes behaalde!

En zo begon in 1999 het prachtige avontuur van Alexandre Cavaliere met een eerste plaat: “L’ALBUM” bij Hebra-records. Hij werd meteen veel gevraagd voor televisie, radio en concerten, maar tegelijk legde hij zich ook toe op zijn studies. Hij nam onder andere deel aan Festivals in Antibes – Juan les Pins, Marciac, Samois-sur-Seine, Djangofolllies, Brosella Folk & Jazz, Jazz Marathon in Bruxelles, Jazz-Ă -Liège, Gaume, Liberchies, Maubeuge, of de Belgische, Franse of Eurojazz Awards van Django d’Or … Hij pakte het publiek letterlijk in op het podium tijdens een optreden in het Princess Grace Theatre in Monaco, als voorprogramma van Michel Jonasz in de Olympia, als gast van het Nationaal Orkest op de Grote Markt in Brussel, tijdens het festival “Jazz Espoo” (Finland), … en onlangs, dankzij Dorado Schmitt, maakte hij zijn première in het Django Reinhardt festival “Birdland” in New York.

Hij trad ook samen op met bekende muzikanten zoals Bireli Lagrene, Dominique Dipiazza, Stochelo Rosenberg, Michel Jonasz, Roby Lakatos, Toots Thielemans, Richard Galliano, Eddy Louis, Dennis Chambers, Richard Bona, Dorado Schmitt … en BenoĂ®t Sourisse, AndrĂ© Charlier en Jean Wellers (muzikanten van Didier Lockwood), met wie hij zijn tweede album, “NOMADES”, opnam (2002). Dankzij deze CD werd hij ook in meer moderne context gehoord, zonder daarbij de swing uit het oog te verliezen.

Maar in de afgelopen jaren, werd hij betrokken bij moderne jazz groepen die zijn talent hebben ontdekt en dankzij dewelke zijn carrière een nieuwe wending heeft gekregen.

Ook heeft men hem aan het werk kunnen zien en horen voor het nieuwste album van Guy Cabay (2005), alsook in samenwerkingen met Philip Catherine, Alka Celtes Air, Darwin Case, Musicazur, Fabrizio Cassol, het Tentet van Michel Herr, enz …

Alexandre Cavaliere heeft opgetreden met Jazzy Strings, een groep liefhebbers van zigeunermuziek en van de muziek van twee groten van de jazz: Django Reinhardt en StĂ©phane Grapelli. Jazzy Strings, opgericht door zijn vader, Mario Cavaliere, speelt sinds 1992 op de grootste festivals in Europa (Juan-les-Pins, Nice, Marciac, Samois-sur-Seine, Helsinki …). De bezetting van het Jazzy Strings Quartet ziet er doorgaans als volgt uit: Mathieu Chatelain op ritmegitaar, Eloi Baudimont of Jean Wellers op de contrabas en natuurlijk Mario Cavaliere op solo-gitaar. Alexandre maakt de groep compleet door er zijn virtuoos vioolspel aan toe te voegen.

🟦 Emmanuel BONETTI

Emmanuel BONETTI begon op 15-jarige leeftijd met de gitaar als autodidact. Eerst interesseerde hij zich voor rock muziek in de brede zin (in lokale groepen), maar ging al snel op avontuur in de klassieke muziek.
Gedurende een tijdje studeerde hij filosofie aan de universiteit en kwam daar in contact met andere stijlen zoals jazz, traditionele Indische muziek en hedendaagse muziek.
Uiteindelijk besloot hij zich volledig aan muziek te wijden. Hij vatte gitaar studies aan in de Jazz Studio in Antwerpen, om na zijn derde jaar verder jazz gitaar te studeren aan het Conservatoire Royal de Bruxelles bij Paolo Radoni en zijn studies te beëindigen aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Fabien Degryse.
Hij begeleidt onder andere ook de zangeres Fanny Beriaux.

🟦 David DE VRIEZE

David DE VRIEZE, geboren in 1978, begon zijn muzikale studies op negenjarige leeftijd. Hij was pas 19 toen hij besloot om aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel te gaan studeren. Hij volgde er twee jaar lang trombone in de klas met José Schyns. Later ging hij naar de jazzafdeling van het conservatorium, waar hij zijn studie voortzette met Phil Abraham (internationale jazzsolist, National Jazz Orchestra of Paris). Hij haalde er toen zijn eerste prijs jazztrombone.
Nog terwijl hij studeerde, nam hij deel aan verschillende televisie- en radioprojecten en diverse festivals in BelgiĂ« en in het buitenland (Frankrijk, Nederland, Engeland, Spanje, Duitsland, Luxemburg, ItaliĂ«, Portugal …). Om zijn repertoire verder uit te breiden, nam hij deel aan wereldmuziekprojecten (Kazadi Manza, Senegalese muziek) en aan een opname voor de radio RTBF “La Première”, met Baba en Bao Sissoko, Philip Catherine en Alexandre Cavaliere.
Hij is ook eerste trombone bij de Jazz Station Big Band. Die bracht in maart 2011 een eerste album uit, dat de beste kritiek mocht ontvangen van jazzdrummer Antonio Sanchez.
David DE VRIEZE is ook geĂŻnteresseerd in zigeunermuziek. Onlangs nam hij als solist, nogmaals samen met Alexandre Cavaliere, deel aan de opname van het album van Samson Schmitt.

🟦 Janos BRUNEEL

Nog vooraleer hij het alfabet kent, leert Janos BRUNEEL (° 1983) piano spelen. Maar het is pas op 16-jarige leeftijd dat hij zijn instrument ontdekt: de contrabas. In 2008 voltooide hij zijn master in jazz aan het Koninklijke Conservatorium van Brussel. In Den Haag studeerde hij verder bij Hein van de Geyn, Frans van der Hoeven en Christophe Wallemme. Hij behaalt er zijn diploma contrabas “cum laude” en geeft dan gedurende 10 jaar les contrabas aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel is hij basleraar bij het Koninklijk Conservatorium te Gent.

Hij behaalde verschillende nationale en internationale prijzen:

– Eerste laureaat van de “Nationale competitie voor muziek- en woord van Dexia Bank” (B) in 2001 met “Vice Versa”
– Eerste prijs “Octave de la Musiqe” (B) in 2004 met “Casimir Liberski Trio”
– Eerste prijs “Dutch Jazz Competition” (NL) in 2004 met “As Guests”
– Eerste prijs “Pim Jacobs Muziekprijs” (NL) in 2004 met “As Guests”
– Eerste prijs “XL Jazz” (B) in 2006 met “Casimir Liberski Trio”
– “Top Talent Scholarship” in 2006
– Eerste prijs “Jazzcat Rally” in 2007 met DelVita Group
– Eerste prijs “Playfestival Motives For Jazz Competition” (B) in 2007 met “Hamster Axis Of The One-Click Panther”
– Eerste prijs “Dinant Jazz Competition” in 2008 met “Hamster Axis Of The One-Click Panther”
– “Sabam Young Talent Jazz Award” (B) in 2010
– mede-componist “Best Australian Jazz Song Of The Year” in 2012 met “Spir”

Janos heeft opgetreden in Nederland, BelgiĂ«, Luxemburg, Finland, Noorwegen, Canada, ItaliĂ«, AustraliĂ«, Chili, Frankrijk, Zwitserland, IJsland, Duitsland, Turkije, Dubai, in TsjechiĂ« en Slowakije en op podia en festivals zoals North Sea Jazz Festival, Jazz in Luik, Brussels Jazz Marathon, Gaume Jazz Festival, Dubai Jazz Festival, The Hague Jazz Festival, Amsterdam Concertgebouw, deSingel, Bimhuis, Van Doelen, Bienniale van de Jonge Componisten van Europa en de Middellandse zee, Catania Jazz Festival, La Monnaie Youth Festival, Tivoli Vredenburg, Flageystival, Klarafestival, Eu’Ritmix Festival, Nordic House, Greenhouse, Rainbow Studio, Turku Jazz Festival, Brosella Folk & Jazz festival, AMUZ, Elbphilharmonie, Saint Pancras Old Chruch, …

In zijn meest recente project “The Polyphonauts”, geïnspireerd op de muziek van de Frans-Vlaamse polyfonist Guillaume Dufay, speelt hij met zijn vader Carlos Bruneel (fluit) en Bart Van Caenegem (pianoforte).
Hij had de eer om te spelen met Eric Vloeimans, Stephane Belmondo, Angelo Verploegen, Anton Goudsmit, Luke Howard, Jonas Knutsson, Jack van Poll, Dre Pallemaerts, Hans Van Oosterhout, Stephane Galland, Bart Defoort, Dena DeRose, Soo Cho , Eef van Breen, Toots Thielemans, Michal Vanoucek, Dee Daniels, Alexander Cavaliere, Georgia Fame, Casimir Liberski, Bert Joris, Archie Shepp, Kurt Rosenwinkel, Luke Howard, Mauro Pawlowski, Josse De Pauw, Gregory Frateur, Wim Willaert, Raf Walschaerts , Raymond van het Groenewoud, Wannes Capelle, Pascal Deweze, Rinus Van de Velde, Johannes Genard, …

🟦 Wim EGGERMONT

Wim EGGERMONT werd geboren in 1982 en studeerde drums op 13-jarige leeftijd. In 2001 begon hij in het Lemmensinstituut, les te volgen bij DrĂ© Pallemaerts. Tegelijk vervolmaakte hij zich bij StĂ©phane Galland, Hans van Oosterhout, Phillipe Aerts, Peter Hertmans, …, en volgde masterclasses bij Billy Hart, Bill Carrother, Peter Erskine, Bruno Castelluci, Nelson Veras, …
Sindsdien speelt hij bij verschillende groepen, waaronder: Wayne Shorter Tribute, ep3, Koen Geudens trio, Sonic Orchestra, Steven Delannoye kwintet, … Hij geeft ook les aan de Academie van Asse, Lennik en Schaarbeek.

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief!

En wees als eerste op de hoogte van onze activiteiten

SceneOff. © 2019 Bruxelles, Belgium